australsk valuta

Hvilken type penge bruger de i Australien?
Australiens nationale valuta er den australske dollar (AUD), som kommer i polymersedler (plastik) på $5, $10, $20, $50 og $100. Mønter er i 5, 10, 20 og hvilken type penge bruger de i Australien?
Australiens nationale valuta er den australske dollar (AUD), som kommer i polymersedler (plastik) på $5, $10, $20, $50 og $100 . Mønter er i 5, 10, 20 og 50 cents pålydende værdier såvel som $1 og $2 pålydende værdier.

Hvad er den amerikanske til australske dollars valutakurs?
Valutakursen fra USD til AUD varierer, selvom USD generelt er omkring $.09-$.4 stærkere end AUD. Det betyder, at $1,00 USD svarer til cirka $1,40 AUD i gennemsnit. I øjeblikket svarer $1,00 til den australske dollar til $1,46 AUD. Sammenligner man australsk valuta med den amerikanske dollar, svarer $1,00 australske dollar til $0,68 USD. For at kontrollere den aktuelle valutakurs til enhver tid, gå til http://www.xe.com/.

Kreditkort accepteret i Australien

  • MasterCard og Visa er begge almindeligt accepteret i Australien efterfulgt af Diners Club-kort, der accepteres mange steder, samt begrænset accept af American Express. Discover-kreditkort accepteres generelt IKKE i Australien.
  • Kreditkortudstedere opkræver sædvanligvis alt fra 1 % til 3 % for køb foretaget i andre lande.
  • Kontakt banken, inden du rejser, har udstedt dit kreditkort eller debetkort og spørg om deres gebyrer.
  • Debetkort har normalt lavere gebyrer, men sørg for at tjekke alle dine muligheder. Du vil sjældent blive opkrævet ekstra af en butik i Australien for at bruge et kreditkort til at foretage et køb; men du kan kigge efter skilte eller spørge kassereren, før du bruger dit kort for en sikkerheds skyld.
  • Handautomater er tilgængelige i hele Australien. Når du kontakter din bank, inden du rejser, så spørg, om de samarbejder med nogen banker i Australien, som giver dig mulighed for at bruge deres pengeautomater uden beregning.
  • Inden du rejser til Australien, skal du sørge for at kontakte din bank og informere dem. at du skal rejse og bruge dit kreditkort i udlandet. Hvis du undlader at informere din bank om dine rejseplaner, kan dit kort blive sat i bero, og du vil ikke have øjeblikkelig adgang til din konto!