Ethereum ETH

Handl Ethereum i dag
Opret en Coinbase-konto for at købe og sælge Ethereum på den mest sikre kryptobørs.

Ethereum er på vej op i denne uge.
Prisen på Ethereum er steget med 4,04% i de seneste 7 dage. Prisen er steget med 0,60% i de sidste 24 timer. På blot den seneste time er prisen vokset med 0,01 pct. Den nuværende pris er ₱71.693,32 per ETH. Ethereum er 73,70% under det højeste niveau nogensinde på ₱272.638,90. Den nuværende cirkulerende forsyning er 122.373.866.218 ETH.

Om
Ethereum er en decentraliseret computerplatform, der bruger ETH (også kaldet Ether) til at betale transaktionsgebyrer (eller “gas”). . Udviklere kan bruge Ethereum til at køre decentraliserede applikationer (dApps) og udstede nye kryptoaktiver, kendt som Ethereum-tokens.

Ressourcer

  • Whitepaper

    li>

  • Officiel hjemmeside

Hvad er Ethereum?
Ethereum er den næststørste kryptovaluta efter markedsværdi efter Bitcoin. Det er også en decentraliseret computerplatform, der kan køre en bred vifte af applikationer – inklusive et univers af decentraliserede finans- (eller DeFi) apps og tjenester. Alt fra finansielle værktøjer og spil til komplekse databaser kører allerede på Ethereum blockchain. Og dets fremtidige potentiale er kun begrænset af udviklerens fantasi. Som nonprofit Ethereum Foundation udtrykker det: “Ethereum er til mere end betalinger. Det er en markedsplads for finansielle tjenester, spil og apps, der ikke kan stjæle dine data eller censurere dig.”

Hvordan fungerer Ethereum?
Ethereum-baserede apps er bygget. ved at bruge sin nøgleinnovation: “smarte kontrakter.” Smarte kontrakter fastlægger ligesom almindelige papirkontrakter vilkårene for en aftale mellem parterne. Men i modsætning til en gammeldags kontrakt udføres smarte kontrakter automatisk, når vilkårene er opfyldt, uden at nogen af de deltagende parter behøver at vide, hvem der er på den anden side af aftalen – og uden behov for nogen form for mellemmand.

Hvad er forskellen mellem Bitcoin og Ethereum?
Ethereum er ligesom Bitcoin et open source-projekt, der ikke ejes eller drives af en enkelt person. Enhver med en internetforbindelse kan køre en Ethereum-node eller interagere med netværket. Ethereum adskiller sig dog fra Bitcoin i sin evne til at bygge og udføre smarte kontrakter. Smarte kontrakter muliggør et stort økosystem af applikationer på Ethereum, såsom stablecoins (som er knyttet til dollaren ved hjælp af smart kontrakt), decentraliserede finansapps (samlet kendt som DeFi) og andre decentraliserede apps (eller dapps). Ligesom Bitcoin er Ethereum sikret af et globalt netværk af computere kaldet “minere”, der behandler og verificerer transaktioner. Men i modsætning til Bitcoin, planlægger Ethereum at udfase minedrift helt og til sidst skifte til en mekanisme kaldet “bevis for indsats.”

Hvem skabte Ethereum?
I 2013 blev en 19. -årig computerprogrammør (og Bitcoin Magazine medstifter) ved navn Vitalik Buterin udgav et whitepaper, der foreslog en yderst fleksibel blockchain, der kunne understøtte stort set enhver form for transaktion. I 2014 finansierede Vitalik sammen med et team af medstiftere, herunder Gavin Wood, udviklingen af Ethereum-protokollen med salg af $18 millioner i præ-lancering-tokens. I 2015 blev den første offentlige version af Ethereum blockchain lanceret i juli, og smart kontraktfunktionalitet begyndte at rulle ud på Ethereum blockchain.

Hvordan skabes ny ETH?
I dag kan alle med en kraftfuld grafikprocessor mine Ethereum på deres computer, men det er måske ikke rentabelt. Ligesom Bitcoin konkurrerer små minearbejdere med flere store operationer ved hjælp af kraftfuld, specialiseret hardware. Ethereum-minedrift er planlagt til at blive udfaset i 2022 til fordel for en teknologi kaldet proof of stake. Den officielle overgang fra bevis på arbejde til bevis på indsats, som har været mange år undervejs, kulminerer i en begivenhed kaldet The Ethereum Merge, ofte forkortet til blot The Merge. Via bevis for indsats vil Ethereum blive sikret af et globalt netværk af validatorer, der kører Ethereums software, mens de sætter en vis mængde ETH-tokens. Når Ethereum-fusionen er fuldført, kan alle med en ETH-andel og computer, der opfylder kravene, blive en validator.

Hvorfor svinger prisen på Ethereum?
Ligesom Bitcoin, Ethereums pris er baseret på en global markedsplads for udbud og efterspørgsel. Dens pris kan være ustabil på kort sigt, da efterspørgslen overvælder udbuddet og omvendt. Men på lang sigt har prisen på ETH historisk set overgået mange traditionelle investeringer såsom store aktie- og obligationsindekser.

Hvordan kan jeg købe Ethereum?
Ved at oprette en konto på Coinbase eller et stigende antal andre velrenommerede finansielle teknologivirksomheder, kan du købe, sende og modtage Ethereum.