Canadisk valuta: Alt hvad du behøver at vide

Hvilken valuta bruger Canada?
Hvis du ønsker at tage en tur til vores vidtstrakte og tempererede nabo mod nord, ville det helt sikkert hjælpe med at gøre din rejse meget nemmere ved at kende valuta, du skal tage med dig.

Hele Canada bruger den canadiske dollar, men visse forhandlere i hele landet vil acceptere den amerikanske dollar som en form for betaling for varer. Vi anbefaler stærkt, at du bruger den lokale valuta til at betale for varer og tjenester.

Selvom det er vigtigt at bemærke, at detailhandlere er i stand til at opkræve deres egen valutakurs mellem den canadiske og amerikanske dollar, hvilket kan føre til en ugunstig pris for en amerikansk protektor. Se videoen nedenfor med den seneste $10 canadiske pengeseddel med Viola Desmond.

Hvordan ser canadisk valuta ud?
Ligesom mange internationale pengesedler er canadisk valuta nogenlunde farverige og lyse. Canadiske pengesedler, der består af livlige nuancer af rød, lilla, grøn og orange og gul, gør det nemt at skelne mellem dets 7 forskellige pålydende værdier. Disse pengesedler kommer i papir og plastik. I 2011 besluttede The Bank of Canada at skifte til syntetisk polymer, hvilket gør det sværere at forfalske, holder alt fra to til fem gange længere end papirpenge og praktisk talt vandtæt.

Hvad er det canadiske valutasymbol?
En anden kendsgerning om den canadiske dollar, du bør tage med på din rejse, er dens symbol. Den canadiske dollar præsenteres ofte som C$, Can$, $ eller CAD for at skelne den fra andre dollarværdier, som vil tjene dig godt at kende, når du foretager køb i hele landet. For at lære mere om oprindelsen af valutasymboler for Canada, såvel som flere andre store lande, skal du klikke her.

Hvilke symboler er der på canadiske mønter?
Symbolerne på den canadiske $1-mønt er, hvordan den modtog kaldenavnet “loonies”, fra vandfuglen, der dukkede op på bagsiden. Den $2 canadiske mønt har en isbjørn og kaldes twonies eller toonies, baseret på ordet loonie og ordet to. Når du først er kommet tilbage til staterne, måske efter at have nydt Toronto International Film Festival, Niagara Falls eller Banff National Park, vil du højst sandsynligt have nogle løse canadiske loonies og toonies rasle rundt i dine lommer. Selv deres mønter er smukke og nemme at identificere, hvilket bestemt er nyttigt, da der også er 6 pålydende værdier for dem. CXI accepterede i øjeblikket $1 og $2 mønten. Sørg for at kigge forbi din lokale CXI for at veksle dine canadiske mønter.