Hvad er Litecoin?

I betragtning af sin langvarige historie som en af de første altcoins, leder mange mennesker stadig efter måder at købe Litecoin på.

Litecoin blev designet i 2011 for at muliggøre hurtigere og billigere blockchain-baserede transaktioner af Charlie Lee , tidligere ansat hos Google. Litecoin-protokollen oplevede massiv adoption og vækst i 2013 og nåede en markedsværdi på 1 mia. USD kort derefter.

En af hovedårsagerne til, at folk køber Litecoin, er, at transaktioner tager betydeligt kortere tid at overføre end bitcoin, med en brøkdel af transaktionsgebyrerne. Alene denne brug åbner muligheder for daglige køb, hvor bitcoin kan være uoverkommeligt langsom eller dyr.

I maj 2018 annoncerede Abra indbygget funktionalitet for Litecoin, hvilket betyder, at Abra-brugere nu kan købe Litecoin eller direkte indbetale Litecoin i Abra app til en anden krypto-pung, foretag handler for andre altcoins, og foretag derefter udbetalinger igen i Litecoin.

Hvorfor er Litecoin vigtigt?
Den største fordel og den vigtigste grunde til, at mange mennesker køber Litecoin, er, at det gør daglige køb muligt med kryptovalutaer. Da prisen på bitcoin var lav, kunne det have været muligt at købe noget hurtigt og billigt, men på sit højeste niveau i december 2017 ville det have kostet dig $30+ i gebyrer at købe en enkelt kop kaffe med bitcoin. Oven i købet ville transaktionen tage mindst en time at behandle, måske længere – ikke ligefrem ideel til hverdagskøb. Kryptovalutasamfundet forsøger aktivt at løse dette problem med teknologier såsom Lightning Network for bitcoin, men i dag er disse protokoller endnu ikke fuldt implementeret.

Litecoin blev på den anden side designet til at foretage betalinger øjeblikkeligt ved at aktivere transaktionsbekræftelser, der tager minutter i stedet for timer, hvilket sænker transaktionsgebyrer.

Mens LTC-prisen fortsatte med at stige år over år, var det stadig noget kompliceret at købe Litecoin indtil en for lidt over et år siden. Da det blev mere bredt tilgængeligt på populære kryptobørser, oplevede Litecoin en voldsom stigning og endte med at stige i pris med 6.000 procent alene i 2017.

En anden vigtig skelnen mellem Litecoin og bitcoin er størrelsen på markedet. Fra midten af 2018 havde bitcoin 17.079.137 BTC i omløb. Litecoin havde på den anden side 56.865.548 LTC til rådighed.

Hvordan virker Litecoin?
Mange kryptovalutaer skabes gennem en proces kaldet mining, hvilket betyder, at computere på netværk konkurrerer om at løse beregningsmæssige vanskelige gåder, som tjener funktionen til at validere transaktioner. Minearbejdere belønnes for deres arbejde eller for at dedikere computerkraft til netværket ved at modtage nyligt udstedte enheder af kryptovalutaen.

Denne model for dedikering af computerkraft til at vedligeholde en blockchain og skabe en ny kryptovaluta kaldes bevis. -of-work, eller PoW.

Når netværket når konsensus (hvilket er, hvad mineprocessen handler om) og registrerer en transaktion til blockchain, er det meget svært at ændre eller ugyldiggøre dette arbejde, fordi ændringer ville kræve at gå tilbage og gentage alt det arbejde, der allerede er blevet udført. Mængden af computerkraft og energi, det ville tage at fortryde bekræftede transaktioner, gør det praktisk og økonomisk vanskeligt at svigte en blockchain, der vedligeholdes af proof-of-work.

Bitcoin og litecoin er begge afhængige af bevis for -arbejde, men de går om processen ved hjælp af forskellige metoder, hvilket i sidste ende resulterer i forskelle i transaktionshastighed og omkostninger. Bitcoin bruger SHA-256 hashing-algoritmen, der kræver dyrt og nogle gange svært at finde ASIC (Application-Specific Integrated Circuit) udstyr, hvorimod litecoin kan udvindes på den billigere og mere almindelige GPU (Graphics Processing Unit), der findes i computervideo kort.

Litecoin kører på det, der kaldes Scrypt-algoritmen, som ikke tillod springet til minedrift på ASIC-opsætninger, hvilket holdt barriererne for adgang lavere, i det mindste i starten. I dag bliver litecoin-minedrift (såvel som udvinding af andre kryptovalutaer) mere kompliceret og dyrere.

Køb Litecoin
Abra-brugere kan købe Litecoin via Abra, og de kan direkte indbetale og hæve Litecoin fra andre tegnebøger.

Abra bruger også Litecoin blockchain i baggrunden, som et af midlerne til at betjene vores syntetiske aktivmodel.

Litecoin kort fortalt LTC
Nuværende pris: $88,30
All-time high: $412,96 den 05/10/2021
Cirkulerende forsyning: 72.108.016
Samlet forsyning: 84.000.000