SGD – Singapore Dollar

Få en komplet Singapore Dollar-oversigt med yderligere oplysninger som Singapore Dollar-symbolet, ticker, valutakurser og mere.

Fakta om Singapore Dollar
Singapore Dollar, forkortet SGD, er den nationale valuta i østaten Singapore. Den er underopdelt i 100 cents og præsenteres af S$-symbolet, som ligner den amerikanske dollar ($), men med et andet S for at skelne mellem disse to valutaer. SGD blev først knyttet til britiske pund (GBP), derefter til amerikanske dollar (USD), men siden 1985 er Singapores nationale valuta knyttet til en ikke-oplyst kurv af valutaer. Selvom SGD har træk ved en svingende valuta, er den stærkt reguleret af Monetary Authority of Singapore (MAS).

Fakta om Singapore Dollar
Singapore Dollar, forkortet som SGD, er den nationale valuta i østaten Singapore. Den er underopdelt i 100 cents og præsenteres af S$-symbolet, som ligner den amerikanske dollar ($), men med et andet S for at skelne mellem disse to valutaer. SGD blev først knyttet til britiske pund (GBP), derefter til amerikanske dollar (USD), men siden 1985 er Singapores nationale valuta knyttet til en ikke-oplyst kurv af valutaer. Selvom SGD har træk ved en svingende valuta, er den stærkt reguleret af Monetary Authority of Singapore (MAS).

Ofte stillede spørgsmål

Hvad betyder SGD i valuta?
SGD er en ISO 4217-kode for Singapore Dollar. Denne valuta er opdelt i 100 cents og udstedt i pålydende værdier af 2, 5, 10, 20, 50, 100, 1000 og 10000 pengesedler og 1, 5, 10, 20, 50 cent mønter samt $1 mønter. SGD-udstedelse og -cirkulation er reguleret af Monetary Authority of Singapore (MAS).

Hvad er symbolet på Singapore Dollar?
Singapore Dollar er almindeligvis forkortet med et symbol af US Dollar ($), eller med S$, hvor yderligere S tjener til at skelne mellem disse to valutaer. Det er det samme som USD, det er opdelt i 100 cent og præsenteres af både sedler og mønter.

Hvad gør Singapore Dollar vigtig?
Singapore er blandt landene med mest forretningsvenlige miljø. Det har oplevet ekstrem hurtig økonomisk vækst, som følge heraf er opført blandt de 5 bedste verdens finansielle centre. Singapore er et eksportorienteret land, og derfor sikrer den udbredte brug af SGD en bæredygtig og konsekvent udvikling af dets økonomi.

Hvilke lande bruger Singapore Dollar?
SGD er Singapores officielle valuta. Derudover er det accepteret i Brunei i overensstemmelse med valutaudskiftelighedsaftalen mellem disse to lande. Til gengæld accepteres Brunei Dollar (BND) i Singapore.

Er SGD en god investering?
Singapore ses ofte som en sikker havn, og dens valuta er derfor ikke en undtagelse. Mange handlende betragter SGD som en af de mest stabile valutaer på markedet. Den endelige beslutning er dog op til dig, da den bør være baseret på dine investeringsmål, handelserfaring og færdigheder.

Singapore Dollar Stats
Navn SGD
Symbol $/S$
Mindre enhed 1/100 cent
Minor unit symbol cents
Banksedler 2, 5, 10, 20, 50, 100, 1000, 10000