SEK – svenske kroner

Få en komplet oversigt over den svenske krone med yderligere information som det svenske kronesymbol, ticker, valutakurser og mere.

Fakta om den svenske krone
SEK, kort for svenske kroner, er den officielle valuta i Sverige. Nogle gange kan det kaldes den svenske krone, da det er sådan krona oversættes til engelsk. SEK er opdelt i 100 øre og præsenteres med “kr”-symbolet. Siden 1992 er den betragtet som en flydende valuta, der er reguleret af den svenske centralbank. Når det kommer til SEK-udsving på markedet, er det stærkt relateret til danske kroner (DKK) og norske kroner (NOK). Derfor har de en tendens til at bevæge sig i samme retning. Skønt Sverige blev medlem af EU i 1994, har det ikke indført euroen (EUR), og det kommer desuden ikke til at gøre det inden længe.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad betyder SEK i valuta?
SEK står for svenske kroner, som er Sveriges nationale valuta. 1 svensk krone består af 100 öre og kan findes som “kr” – dets officielle symbol. SEK udstedes i pålydende værdier af 20, 50, 100, 200, 500 og 1.000 kroner (plural for krone) sedler samt 1, 2, 5 og 10 kroner mønter. Desuden har Sverige indført e-kronen, som forventes at erstatte kontanter.

Hvad er symbolet på den svenske krone?
Svensk krone præsenteres som kr. symbol. Det findes i form af pengesedler og mønter, men begge enheder kaldes for kroner og kroner for flertalsformen. Udstedelsen og cirkulationen af den svenske nationale valuta er reguleret af dens centralbank kaldet Riksbanken.

Hvad gør den svenske krone vigtig?
Selvom Sverige ikke er et stort land , dens valuta spiller en væsentlig rolle på det globale marked. SEK er meget udbredt i international handel, hvilket sikrer en konsekvent udvikling af den svenske økonomi. Spørgsmålet og værdien af den svenske krone kan reguleres af landets pengepolitik.

Hvilke lande bruger svenske kroner?
Svenske kroner (SEK) cirkulerer i Kongeriget af Sverige. Derudover er denne valuta meget udbredt i international handel, og dens værdi afhænger derfor i høj grad af udviklingen og væksten i andre lande.

Er SEK en god investering?
Selvom Sverige har en relativt lille økonomi, har dets niveau af teknologisk udvikling og højt kvalificeret arbejdsstyrke tiltrukket mange internationale virksomheder og virksomheder. Som et resultat heraf har svensk krone også opnået ry som en sikker havn investering blandt mange handlende.

Statistik for svensk krone
Navn SEK
Symbol kr
Mindre enhed 1/100 öre
Symbol for mindre enhed kr
Banksedler 20, 50, 100, 200, 500, 1000